Wat is Shiatsu?

Shiatsu is een Japanse massagemethode die gericht is op het in stand houden en herstellen van de gezondheid van de mens. Uitgangspunt is dat er achter iedere klacht, mentaal of fysiek, een balansverstoring in de energiehuishouding van die persoon zit. Shiatsu is net als acupunctuur gebaseerd op de principes van de traditionele Chinese geneeskunde (TCM). Met behulp van anamnese, pols-, hara (buik)- en tongdiagnose zoek ik balansverstoringen op en maak een aanpak om die verstoring te helpen opheffen. Acupunctuur en Shiatsu werken beide op het meridiaansysteem. Bij acupunctuur worden naalden in bepaalde acupunten van de meridianen gezet om de energie te bewegen. Bij het Japanse Shiatsu dat ik doe, behandel ik de acupunten op de meridianen met duim, vingers, handpalmen en ellenbogen om stagnaties op te heffen en energie te laten stromen. Daarbij kan ik ook gebruik maken moxa en van strekkingen en rotaties van armen, benen en romp.


.

Waarom Shiatsu?

Waarom shiatsu; om beter in je vel te komen en sneller te herstellen. Balans vinden doe je vooral zelf, maar Shiatsu geeft je daarbij een zetje in de rug.
Shiatsu kan net als acupunctuur ondersteunen bij een breed spectrum aan klachten. Bijvoorbeeld; adhd, burnout, emotionele klachten (verdriet, woede, angst, piekeren e.d.), klachten van nek, schouders, rug, armen en benen, onrust, slapeloosheid, stress, vermoeidheid.
Na een Shiatsu massage krijg je van mij ook tips en mogelijkheden mee om zelf mee aan de slag te gaan.

Ervaringen van bezoekers Shiatsu-dojo:

  • in contact gekomen met mijn eigen lijf

  • ervaring van balans, harmonie, rust, energie

  • energiek en tegelijkertijd kalm

  • intensief, vertrouwen, bewustwording

  • fysieke aandacht = geestelijk

  • pijn is stukken minder of weg, er is ruimte ontstaan