Shiatsu-dojoDe Shiatsu massage geef ik in mijn shiatsu-dojo. Heel basic in een blokhut, comfortabel op een Japanse futon op de grond. In Japan is de dojo de plek waar met veel respect en toewijding judo of zen meditatie wordt beoefend. En nu dus ook shiatsu in Capelle aan den IJssel.
Shiatsu massasge gaat door de kleding heen. Het is daarom handig om loszittende kleding te dragen, bijvoorbeeld een joggingpak o.i.d., waarin je je ontspannen voelt en lekker kunt liggen.
Een basismassage voor ontspanning duurt ongeveer drie kwartier. Een behadeling inclusief TCM-diagnose duurt een uur tot vijf kwartier.
Als je vragen hebt of een afspraak wilt maken, bel mij dan op 06-22574029. Je bent van harte welkom..

    Wie ben ik?


Ik ben Rik Wolterbeek. Naast mijn werk als adviseur en management consultant, heb ik deze kleinschalige shiatsu praktijk. Traditionele Chinese geneeskunde fascineert mij, omdat het de mens en gezondheid op een totaal andere manier benadert dan wij in het Westen gewend zijn te doen. Met shiatsu zoek ik mogelijkheden om een positieve impuls aan de gezondheid van mensen te geven. Mijn driejarige opleiding tot Shiatsu massage therapeut en de Basis vakopleiding Traditionele Chinese Geneeswijze heb ik gedaan bij de academie voor Chinese geneeswijze Qing-Bai.